Schakenbosch
 
Tip dit verhaal aan je vrienden!
Ook bij ons werken?
Bekijk onze vacatures of neem contact op met Antoinette van der Burg.
Alle vacatures

Over Schakenbosch

“Schakenbosch is de meest open gesloten jeugdzorginstelling die ik ken”, aldus een leidinggevende. En dat klopt. Schakenbosch is een gesloten behandelcentrum voor jeugdzorgplus. Bij ons komen jongeren met ernstige gedrags- en of psychiatrische problematiek. Vaak worden zij door de rechter uit huis geplaatst doordat thuis wonen niet meer gaat.

Binnen Schakenbosch richten we ons op de ontwikkeling van jongeren, en ook op die van jou als medewerker. We zijn vooruitstrevend, staan altijd open voor verfrissende ideeën en houden niet star vast aan bepaalde systemen. Daar profiteren onze jongeren van, en jij als medewerker ook. Zo bieden wij veel trainingen aan naast je werk, zoals geweldloos verzet en dwang- en drangtrainingen. Er is zeer veel ruimte voor initiatief en voor jouw ideeën over hoe bijvoorbeeld een behandeling beter kan.

Competenties
Binnen Schakenbosch werken we met een aantal kernwaarden en competenties. Zo verwachten we van jou dat je;

- Pro-actief bent
- Flexibel (bent)
- Open staat voor ontwikkeling, bij zowel jongeren als jezelf.

We kijken bewust verder dan jouw cv, maar vinden het wel belangrijk dat jij als medewerker deze competenties ook in huis hebt.

Medewerkers van Schakenbosch denken in oplossingen. Na een incident wordt niet gekeken naar het negatieve aspect, maar naar hoe het de volgende keer kan worden voorkomen. Zo blijven we altijd meer leren over ons vak. Zelfreflectie en een flexibele werkinstelling zijn hierbij belangrijk. We zoeken mensen die actief meedenken over hoe het beter kan. We waarderen jouw eigen inbreng en een proactieve houding. Binnen Schakenbosch werken we met jongeren met ernstige gedragsproblematiek, waarbij er vaak ook sprake is van crimineel gedrag. Daarom verwachten we dat jij als medewerker je mannetje staat, maar staan we als collega’s en als team voor elkaar klaar.

Trots op ons werk
Binnen Schakenbosch is iedereen erop gericht om jongeren met gedragsproblemen weer een toekomst te geven. Binnen de organisatie heerst een sterk teamgevoel en we hebben veel vertrouwen in elkaar. Van receptionist tot pedagogisch medewerker en van huismeester tot therapeut, we werken allemaal samen aan het herstel van jongeren. Daar zijn we trots op. En dat geeft de energie die nodig is voor het soms zware werk.

Solliciteer nu
Als je bij ons solliciteert en wordt aangenomen, word je beoordeeld en ingezet op basis van je kennis en ideeën. Samen met jou kijken we naar het pad dat je wilt volgen en over hoe jij je verder wilt ontwikkelen. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij en jezelf blijven ontwikkelen? Solliciteer dan nu op een van onze vacatures!