Verhaal
“Het is op een goede manier heel veel”

“Het is op een goede manier heel veel”

Nikki begon in de zomer van 2017 bij ons als stagiair. Ze was toen een van de eerste stagiairs, daarvoor waren er geen opleidingsplaatsen bij Schakenbosch. Nikki vond het best een spannende tijd. “Iedereen wist dat we nieuw waren, ook de jongeren. Ik vroeg me daarom af of het wel goed zou komen, maar eigenlijk was alles direct heel goed geregeld.”

Stagiairs bij Schakenbosch krijgen extra scholing. Bijvoorbeeld aan de hand van cursussen over medicatie, over licht verstandelijke beperkingen of over hechtingsproblematiek. Ook de dwang- en drangtraining is onderdeel van de trainingen. Nikki: “Het is op een goede manier heel veel. Het zijn heel interessante dingen om tijdens een stage te mogen leren.”

“Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat”

Inmiddels heeft Nikki de stage succesvol afgerond. Ze bleef als pedagogisch medewerker bij Schakenbosch. “De begeleiding hier is goed. Als je hier begint wordt en echt gekeken naar je karakter en hoe jij bent. Zo word je gekoppeld aan de groep die het beste bij je past.”

Nikki heeft nog een tip voor alle toekomstige pedagogisch medewerkers. “Wat er ook gebeurt, je moet er altijd boven blijven staan. Ouder zijn. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en dat jongeren dat ook kunnen zien. Natuurlijk, je kunt altijd een lolletje met ze hebben. Gewoon gezellig een keer met ze een filmpje kijken of lekker muziek luisteren en een spelletje doen. Maar er moet wel een grens blijven.”